Precarious turbulence of the unjustly world order and Malaysia issues - Khadijah Md Khalid; Zarina Othman; Bakri Mat; Muhammad Danial Azman (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2023)
Dalam nota editorial ini, kami berkongsi gambaran keseluruhan proses pemilihan untuk edisi Julai edisi SINERGI 2023. Dua tema utama membimbing pilihan kami untuk isu ini. Pertama, kami memberi tumpuan kepada isu dan kontroversi antarabangsa yang sedang berlangsung yang telah membentuk dan mentakrifkan semula pandangan Malaysia. Kedua, kami mempertimbangkan cabaran global yang berterusan dan tidak boleh diabaikan, kerana ia terus membentuk kecenderungan dan prasangka bawah sedar kita sebagai komuniti global.