Penemuan zon himpunan Pseudoalbaillella globosa (Radiolaria) di Pos Blau, Baratdaya Kelantan, Semenanjung Malaysia dan implikasinya - Muhammad Ashahadi Dzulkafli,; Mohd Shafeea Leman,; Khor, Wei Chung (Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia, 2017)
Fosil radiolaria yang terawet dengan agak baik telah ditemui di dalam lapisan rijang yang tersingkap di km 38, lebuhraya Gua Musang-Cameron Highland, berdekatan dengan Pos Blau, baratdaya Kelantan, Semenanjung Malaysia. Sebanyak 20 spesies fosil radiolaria telah dikenal pasti. Spesies ini mewakili zon himpunan Pseudoalbaillella globosa yang menunjukkan usia (Roadian) Awal Perm Tengah. Zon himpunan radiolaria ini merupakan rekod biostratigrafi yang baru untuk jujukan batuan bersilika di Pos Blau dan di dalam Zon Sutura Bentong-Raub.