Demokrasi ve seçimler (Democracy and Elections) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Dünya’nın atardamarı mesabesindeki Ortadoğu’nun halkları hakettiği insanca yaşamı ne zaman elde edecekler? Bu sorunun cevabı aslında çok basit: özüne, yaratılış hilkatine, geri döndükleri zaman, yâni Allah’ın insanoğlunu yeryüzüne gönderişindeki sırrı tekrar yakaladıkları zaman. Peki nedir bu sır? Bu sır asırlardır ruhlarda ilmik ilmik örülen ilâyı kelimetullah uğruna yaşamaktır. Hayatı ve ölümü bu sırra endekslemektir. Yaşarken de ölürken de bu sırra erişme sevdası ile yanmaktır.