Pengukuran kuantiti bangunan: berserta contoh kerja berdasarkan SMM 2 (measurement of building works with worked examples based on SMM 2) - Abdullah, Ahamad; Abdul Rashid, Khairuddin (Pearson Malaysia, 2003)
Buku 'Pengukuran Kuantiti Bangunan (Beserta Contoh Kerja Berdasarkan SMM2)' disediakan sebagai teks pengenalan khusus untuk pelajar-pelajar pengukuran kuantiti bangunan. Kandungan buku ini mengambil kira silibus program ukur bahan di semua institusi pengajian tinggi di Malaysia. Di samping itu, buku ini juga sesuai untuk pelajar-pelajar program senibina, kejuruteraan awam, bangunan, ukur bangunan dan bidang-bidang berkaitan.