Pendakwa syarie disyor guna DNA - Ramlee, Zulfakar (Utusan Melayu (M) Sdn Bhd, 2005)
KUALA LUMPUR 26 Okt. - Pendakwa syarie disaran mengguna pakai ujian DNA ketika mengendalikan kes pendakwaan untuk membolehkan golongan lelaki disabitkan dengan pertuduhan zina dan kes sumbang mahram di Mahkamah Syariah. Penggunaan ujian DNA di mahkamah sivil terbukti banyak membantu pihak pendakwa memenangi kes jenayah terutama seksual.