İpek Yolu’ndan Gyeong-Ju Şehrine (Through the Silk Road to the City of Gyeong-Ju) (2006) - Kayadibi, Saim (Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı Yayinidir (SADAV), 2006)
Tarih kültür ve medeniyetlerin kesişme noktası, efsanelerin yurdu, imparatorlukların mücadele merkezi Anadolu’da madde ve mananın hercümerç olduğu, geçmiş ve geleceğin izlerini yüreğinde barındıran bir şehirdir Konya. Adının tarihin bin bir çile ve hengamesinde Ekonien, İconium, Cogna, Claudiconium, Gunya, Konia olarak değişime uğramasına rağmen asaletini koruyabildiği, varlığını ebediyete zincirleyerek ruhların eriyip mana alemine yol bulup gönüllerin sükün bulduğu evliyalar şehri (Medinetül evliya), Mevlana şehri Konya.