Sikap agresif YB di Parlimen perlu dikawal - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Berita Harian Sdn. Bhd., 2009)
Laporan perselisihan faham di pekarangan lobi Parlimen sebenarnya menggambarkan bagaimana demokrasi Malaysia sudah berevolusi ke satu tahap luar biasa. Namun evolusi politik itu perlu dikawal agar tidak terbabas jauh daripada nilai Islam dan Timur yang sudah sekian lama menjadi teras budaya masyarakat Malaysia. Senario bertegang urat kerana mempertahankan pendapat masing masing danmberselisih pendapat secara agresif perlu dirawat dengan menggunakan panduan al-Quran kerana majoriti wakil rakyat yang galak ber hujah dan berdebat di Parlimen adlah beragama Islam