İngilteredeki Türkler (Turks in England) - Kayadibi, Saim (Sosyal Araştırmalar ve Dayanışma Vakfı (SADAV), 2005)
İngiltere’de Müslüman nüfusu The Financial Times’in 23 Ocak 2002 raporuna göre 1milyon 800 bin civarında olup Hiristiyanlar hariç diğer azınlık dinler içerisinde en yüksek, hatta diğer dinlerin toplam nüfusunun iki katından daha fazla oranı oluşturmaktadır. Müslüman nüfusu azınlık dinler içerisinde %52, Hindu %18, Sikh %11, Yahudi %9, Budhist %5 ve diğer dinler %5 durumundadir. Buna göre Müslüman nüfusu İngiltere’nin toplam nüfusunun % 3’ünü oluşturmaktadir.