Buku bentuk minda rakyat - Hashim, Khairusy Syakirin Has-Yun (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2008)
TARIKH 23 April pada setiap tahun, telah dinobatkan sebagai Hari Buku Sedunia dan Hari Hakcipta oleh Pertubuhan Pendidikan, Saintifik dan Kebudayaan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (UNESCO) pada tahun 1995.