Guru sebagai idola gerakan membaca - Hashim, Khairusy Syakirin Has-Yun (Utusan Melayu Malaysia Berhad, 2008)
MANUSIA adalah makhluk Allah yang diciptakan lengkap dengan fizikal dan mental. Kekuatan manusia sebagai khalifah di muka bumi ini adalah kerana mereka mempunyai akal dan hati.