Murni lagikah kita selepas ini? - Abdullah, Muhammad Faris (2020)
Kedatangan COVID-19 memberi impak besar kepada dunia. Hampir semua negara terkesan terutama dari aspek ekonomi dan sosial. COVID-19 memperkenalkan kita dengan kebiasaan baharu. Pendidikan memainkan peranan dalam memastikan mesej kelestarian alam sekitar dapat disampaikan kepada masyarakat. Pelajar perlu dididik dengan kebiasaan baharu yang betul. Kita perlu memastikan kebiasaan baharu bukan sahaja dapat menyelamatkan kita dari COVID-19 tetapi juga menyelamatkan planet bumi ini.