Sebat, gantung lesen cadangan tambah hukuman pemandu mabuk - Mokhtar, Khairil Azmin (2020)
Kes kemalangan melibatkan pemandu mabuk khusunya yang mengakibatkan kematian mencetuskan pelbagai reaksi serta pandangan, mendesak kerajaan mengetatkan undang-undang berkaitan bagi menanganinya. Bukit Aman merekodkan sembilan individu maut daripada 22 kes kemalangan disebabkan pemandu mabuk sejak Januari lepas. Baru-baru ini Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengarahkan Kementerian Pengangkutan merangka pindaan Akta Pengangkutan Jalan 1987 atau Akta 333 supaya hukuman lebih berat dikenakan terhadap individu yang disabitkan kesalahan memandu di bawah pengaruh alkohol atau dadah.