Pendidikan kesihatan tulang: panduan untuk wanita yang mengalami menopaus - Nik Mohd Hatta, Nik Noor Kaussar; Md Isa, Muhammad Lokman; Nurumal, Mohd Said (2020)
Buku ringkas ini dihasilkan dengan tujuan memberikan maklumat berkenaan kesihatan tulang bagi mencegah keretakan tulang dalam kalangan wanita selepas menopaus (putus haid). Selain itu, melalui maklumat yang banyak di dalam buku ini, penyelidik turut berhasrat untuk meningkatkan kesedaran dan pengetahuan tentang kesihatan tulang, bagi mengurangkan masalah keeretakan tulang ke tahap yang minimum. Ia juga mempunyai objektif untuk mempromosikan dan membantu mengesan risiko keretakan tulang akibat osteoporosis seawal mungkin.