Modul Ajaran Sesat - al-Akiti, Muhammad Ayman (2020)
PERKATAAN ‘WAHABI’ MEMBAWA MAKSUD AKIDAH ATAU MAZHAB ATAU GERAKAN POLITIK YANG DIASASKAN OLEH MUHAMMAD BIN ABDUL WAHAB, AKAN TETAPI GOLONGAN WAHABI MENOLAK PENAMAAN YANG DIBERIKAN KEPADA MEREKA INI DAN MENGANGGAP ORANG YANG MEMBERI NAMA INI KEPADA MEREKA SEBAGAI MUSUH, DAN MEREKA LEBIH SUKA MENYEBUT DIRI MEREKA SEBAGAI AL-MUWAHHIDIN (ORANG YANG MENTAUHIDKAN ALLAH), AHLI ALTAUHID, ASHAB AL-TARIQAH AL-MUHAMMADIYYAH DAN AL-DAKWAH AL-SALAFIYYAH, DAN PADA MASA YANG SAMA MEMANGGIL MUSUH YANG MENENTANG DAKWAH MEREKA SEBAGAI ORANG KAFIR, MURTAD, MUNAFIK DAN SEBAGAINYA. AKAN TETAPI PENAMAAN INI ADALAH SATU BENTUK TIPU MUSLIHAT DAN FALASI YANG DIDALANGI OLEH GOLONGAN WAHABI YANG BERUSAHA UNTUK BERASIMILASI DENGAN GOLONGAN AHLI SUNNAH WAL JAMAAH, BAHKAN MEREKA ADALAH PENCEROBOH DAN PENYESAT