Molluscum contagiosum: jangkitan kulit berbentuk ‘PUSAT’ - Che' Man, Mohamad (The Malaysian Medical Gazette, 2020)
Molluscum contagiosum adalah penyakit kulit berjangkit bukan kanser yang disebabkan oleh jangkitan virus kumpulan poxvirus. Ia dipindahkan dari seseorang melalui kulit ke kulit dan adalah salah satu penyakit yang biasa dijumpai di klinik kesihatan primer.