Tuan Guru Haji Abdul Majid bin Ibrahim (1903-1970): Sumbangannya kepada perkembangan ilmu di Kelantan - Muhamad Shukri, Abdul Salam (Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan, 2018)
Haji Abdul Majid bin Ibrahim (1903-1970) merupakan guru pondok dan guru pengasas kepada Madrasah Majidiah di Kampung Kayu Rendang, Melor, Kota Bharu, Kelantan. Artikel in menengahkan sumbangannya kepada perkembangan Ilmu di Kelantan sebagai guru penerus kepada ketokohan Tok Kenali.