Kolumnis: politik populis ancaman tangani COVID-19 - Tengku Abdul Hamid, Tengku Haziyamin (The New Straits Times Press (M) Bhd., 2020)
Selepas melanda Wuhan di China, wabak COVID-19 mula menular ke Korea Selatan, Iran, beberapa negara Asia lain sebelum tiba ke Eropah dan Amerika Syarikat (AS).