Covid-19: Keperluan membatalkan majlis keramaian & perjumpaan - Shalihin, Mohd Shaiful Ehsan (The Malaysian Medical Gazette, 2020)
Virus Koronavirus Covid-19 merupakan suatu krisis dunia dan penularan kuman yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Terkini, Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mengkategorikan situasi itu sebagai pandemik susulan penularan virus Covid-19 yang amat membimbangkan. Pandemik merujuk kepada wabak yang menyerang masyarakat sedunia