KITAB FIKAH MAZHAB SYAFIE JILID 8 - hashim, ridzuan; jaya, juanda; ismail, azizi; hashim, mohd asri; ayub, salehan (PUSTAKA SALAM SDN BHD, 2010)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Bab Jenayah, Hudud, Jihad, Futuwwah, Dakwaan, Bukti dan keterangan saksi, pembahagian, pengakuan, halangan, pemerintahan tertinggi