Kitab fikah Mazhab Syafie jilid 6 - hashim, ridzuan; jaya, juanda; ismail, azizi; hashim, mohd asri; ayub, salehan (Pustaka Salam Sdn Bhd, 2011)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Bab Jual Beli Salam, Riba, Pertukaran Matawang, Hutang, Anugerah, Kontrak, Sewa, Saguhati, Rundingan, Pemindahan HUtang.