Kitab fikah Mazhab Syafie jilid 5 - Omar, Anwar Fakhri (Pustaka Salam Sdn Bhd, 2009)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Wakaf, Wasiat dan Faraid