KITAB FIKAH MAZHAB SYAFIE JILID 4 - hashim, ridzuan; jaya, juanda; ismail, azizi; hashim, mohd asri; ayub, salehan (PERCETAKAN SALAM, 2009)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Undang-undang kekeluargaan, (nikah, talak, penjagaan anak-anak, penyusuan, menentukan keturunan, anak buangan)