KITAB FIKAH MAZHAB SYAFIE JILID 3 - Ismail, Halim (PERCETAKAN SALAM, 2009)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Bab Sumpah, Nazar, Pemburuan, Penyembelihan, Aqiqah, Makanan, Minuman, Pakaian, Perhiasan dan Kaffarah