Kitab fikah Mazhab Syafie jilid 2 - Ismail, Halim (Percetakan Salam, 2009)
Buku ini menghuraikan persoalan fekah berdasarkan pandangan yang ada dalam Mazhab Syafie. Tajuk-tajuk perbincangannya disusun secara sistematik untuk memudahkan kefahaman pembaca. Perbincangan di dalam jilid ini meliputi Bab Zakat, Puasa, Haji dan Umrah