Mahasiswa nadi penggerak masyarakat bertamadun - Sarji, Mat Zamri (Berita Harian, 2020)
Mahasiswa adalah golongan terpelajar yang mempunyai tugas dan tanggungjawab tersendiri. Berbekalkan dengan ilmu dan pengalaman sewaktu di kampus, tugas mahasiswa untuk membentuk masyarakat ke arah yang lebih bertamadun.