Mediasi sekolah: proses penyelesaian pertikaian di luar mahkamah - Abdul Hak, Nora (2020)
Satu proses yang menggunakan pihak ketiga (pihak neutral kepada konflik) untuk memudahkan komunikasi antara pihakpihak dalam pertikaian tentang kedudukan mereka. Secara ringkas, mediasi adalah rundingan yang dijalankan dengan bantuan pihak ketiga.