Ihsan dan Budaya Kerja dari Perspektif Rahmatan lil-‘Alamin - Rokis, Rohaiza; , (IIUM Press & Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan, 2019)
Rahmatan lil-‘Alamin bermaksud rahmat bagi alam semesta. Kerahmatan merupakan nikmat yang Allah berikan atas sesuatu yang dilakukan. Pengertian kerahmatan Allah boleh diolah melalui konsep Ihsan dalam organisasi kerja. Justeru, kertas kerja ini mempunyai beberapa objektif, iaitu: 1) Mengupas Ihsan (kesempurnaan atau kecemerlangan) sebagai salah satu konsep dalam gagasan Rahmatan lil-‘Alamin dalam konteks budaya kerja; 2) Mengenalpasti faktor penyumbang kepada Ihsan dalam organisasi kerja; dan 3) Membina garis panduan yang menggunapakai Ihsan sebagai budaya kerja dalam organisasi kerja.