Titian akhir zaman - Mahmud, Mek Wok (IIUM Press, 2020)
Akhir Zaman merupakan suatu zaman menghampiri saat berakhirnya usia dunia. Suasana mencabar dapat dirasakan dengan hadirnya satu persatu tanda-tanda kiamat kecil dan sederhana sebagaimana ternukil dalam hadis dan riwayat Nabi Muhammad SAW dan para sahabat. Rentetan dugaan hebat yang melanda segala aspek dan penjuru termasuk akhlak, aqidah, syariat, ekonomi dan ibadat, orang yang beriman pasti akan tercari-cari apakah bekalan dan persiapan untuk menyelamatkan diri dari fitnah ini dan apa yang dapat dibawa ke alam barzakh nanti. Buku ini adalah julung kalinya diterbitkan sebagai salah satu usaha pengurusan Masjid Sultan Haji Ahmad Shah, Pusat Islamisasi CENTRIS, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, dengan kerjasama Persatuan Ulama Malaysia (PUM) bagi memberikan beberapa panduan dan pencerahan dalam memahami hakikat akhir zaman dan tips menghadapinya berdasarkan dalil dan nas yang sahih daripada sumber al-Quran dan al-Sunnah. Semoga dapat menjadi pegangan yang praktikal bagi mendepani cabaran akhir zaman.