Undang-undang sedia ada berkaitan Wakaf di Malaysia - Mohamad, Nor Asiah (2019)
Undang Undang Wakaf Masa kini belum begitu komprehensif. Walaubagaimanapun kewujudannya telah banyak memberi perubahan kepada perkembangan wakaf di negeri-negeri di Malaysia. Persoalannya sejauhmanakah Majlis, sebagai pemegang taruh bersedia dan mampu menyediakan satu platfom wakaf yang harmonis dan strategis serta menepati kehendak perkembangan masa kini.