Ideologi kumpulan pengganas Daesh/ISIS: asas, formulasi dan implikasi - El-Muhammady, Ahmad; Wan Mat Rusoff, Wan Ruzailan; Hashim, Muhammad Azamuddin (Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES), 2019)
Artikel membincangkan Ideologi kumpulan Daesh/ISIS dari sedi asas, formulasi yang digunakan, dan implikasi berpegang kepada ideologi terbabit.