Jangan cari salah, cetus pergaduhan - Hassan, Hasliza; al-Akiti, Muhammad Ayman (New Straits Times Press (M) Bhd., 2019)
Islam sebagai agama Rahmatan Lil Alamin (rahmat kepada seluruh alam), tidak ada masalah dengan isu bangsa atau agama dan ulama menjelaskan pendekatan terbaik perlu difahami umat Islam untuk berurusan sesama saudara seagama serta yang bukan Islam.