عقيدة أهل الإيمان الموضوعة لتعليم النساء والصبيان = Akidah ahli Iman (terjemahan daripada kitab عقيدة أهل الإيمان الموضوعة لتعليم النستء والصبيانkarya Syeikh Abd Al-Qadir Al-Fasi - al-Akiti, Muhammad Ayman (Galeri Ilmu Sdn. Bhd., 2019)
Akidah Ahli Iman adalah kitab akidah yang berpaksikan kepada akidah Asy'ariyyah yang merupakan akidah Ahli Sunnah Wal Jamaah. Susunan kitab ini terdiri daripada fasal tentang ketuhanan, kenabian, dan perkara-perkara ghaib yang wajib diimani. Kitab ini juga membahas perkara-perkara penting seperti tanda-tanda kiamat; iaitu terzahirnya Dajjal, datangnya Imam al-Mahdi dan turunnya Nabi Isa AS. Penulis telah mentahkik nas kitab ini dari manuskrip-manuskrip yang ditemukan di Maghribi serta menerjemahkannya ke dalam bahasa Melayu.