Rahsia muka tanpa jerawat? - Che' Man, Mohamad (The Malaysian Medical Gazette, 2019)
Jerawat adalah penyakit biasa yang dihadapi golongan remaja. Ianya perlu dirawat kerana boleh memberikan kesan fizikal dan psikologi yang berpanjangan kepada pesakit. Ramai di antara mereka yang merasa rendah diri dan boleh menjurus kepada penyakit kemurungan yang membimbangkan.