Kepakaran guru dalam pengajaran bahasa perlu seiring dengan kemajuan teknologi - Adam, Zalika; Kassim, Faridah (2009)
Teknologi amat penting dalam era globalisasi masa kini. Dalam mengharungi arus kemodenan ini, bidang pendidikan terutamnya para pendidik perlu mempelajari selok belok IT. Tanpa mempelajarinya, mereka seolah-olah dianggap ketinggalan zaman. Kajian ini membincangkan masalah-masalah yang timbul dari penggunaan teknologi dalam pendidikan dan sejauh mana ia berkesan dalam membantu kaedah pengajaran dan pembelajaran. Kajian ini menggunakan kaedah pemerhatian dan penelitian terhadap pendidikan dua hala antara pelajar dan guru. Hasil kajian mendapati bahawa kepakaran pendidik perlu seiring dengan kemajuan teknologi.