Bukan ummati-ummati! - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Melayu (M) Berhad, 2018)
PERGINYA Rasulullah SAW ke pangkuan Allah SWT mengguris jiwa para sahabat dan semua orang yang beriman. Cinta kepada Baginda adalah cinta sejati yang mendorong mereka mengorbankan segalanya walau nyawa pada badan sendiri. Apa tidaknya, kehilangan Baginda tiada ganti. Walaupun sejuta manusia mati hidup semula dalam tubuh mana-mana tokoh sekalipun, ia tetap tidak dapat menandingi keagungan seorang insan bernama Muhammad Rasulullah SAW.