Jangan mercunkan Aidilfitri kami - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Kumpulan Utusan (M) Sdn. Bhd., 2019)
Tersentak seketika! Langsung konsentrasi pada ayat yang dibaca terus hilang. Fokus dan khusyuk solat juga berderai bersama dentuman kuat bunyi mercun yang dipasang berhampiran surau.