Tamatnya riwayat Abu Jahal - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Kumpulan Utusan (M) Sdn. Bhd., 2019)
MEMALUKAN sekali nasib si Abu Jahal, dahulu di Mekah sombong mengutuk serta menindas Rasulullah, tetapi siapa tahu takdir ajalnya ‘diprogramkan’ Allah semenjak azali jatuh pada tangan dua remaja beriman dari kabilah Ansar.