Sedarlah, 'bateri' umur makin pendek - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Malaysia, 2019)
MENJELANG petang, bateri telefon yang penuh terisi pada awal pagi pasti semakin berkurangan kapasiti kuasanya. Begitu juga umur manusia. Setiap detik saat berlalu memendekkan jangka hayat ‘bateri’ umur.