Bermaruah seperti anak Nabi Yaakub a. s. - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Malaysia, 2019)
BUKAN salah si Ruwaybil, Yahuza atau Syam'un pun. Penahanan Bunyamin di Mesir dalam lawatan mereka kali kedua itu sudah menjadi takdir Allah. Mereka sudah merancang rapi untuk menjaga keselamatan Bunyamin sebagaimana janji kepada ayah mereka iaitu nabi Yaakub a.s., namun apakan daya Allah mahukan perkara lain berlaku: