Gerunlah hari 'panggil memanggil' - Abdul Rahim, Abdullah Bukhari (Utusan Malaysia, 2019)
RUPANYA banyak nama hari kiamat yang disebut dalam al-Quran, antaranya hari ‘panggil memanggil’, ‘hari penyesalan’, ‘hari mandul tanpa malam’ dan ‘hari yang tiada kebaikan.’  Firman Allah ertinya: “Dan berilah amaran (wahai Muhammad) kepada umat manusia seluruhnya tentang hari penyesalan iaitu hari diselesaikan perbicaraan perkara masing-masing pada masa mereka (yang ingkar) di dunia ini berada dalam kelalaian serta mereka pula tidak mahu beriman.” - (Maryam [19:39])