Kayap: Virus yang bangkit dari tidur! - Jamani, Nurjasmine Aida (The Malaysian Medical Gazette, 2019)
Pernahkah anda mendengar tentang penyakit kayap atau mengenali seseorang yang pernah menghidapi kayap? Sebilangan besar masyarakat pernah mendengar atau masih dimomokkan dengan mitos bahawa kayap yang bertemu boleh membawa maut!