Kaedah pengajaran Bahasa Melayu sekolah rendah - Nazir, Faridah; Shamsudin, Faiziah; Bakar, Amran (Sasbadi Sdn. Bhd., 2016)
Buku Kaedah Pengajaran Bahasa Melayu Sekolah Rendah ini memfokus kepada kaedah pengajaran bahasa Melayu sekolah rendah berdasarkan Kurikulum Standard Sekolah Rendah (KSSR). Terdapat 10 bab yang menghuraikan teori huraian bahasa, teori pemerolehan bahasa serta pengaplikasian strategi pengajaran dan pembelajaran mengikut strategi dan pendekatan yang pelbagai. Pengaplikasian kaedah pengajaran dan pembelajaran bahasa juga dihuraikan dengan lengkap berserta contoh-contoh yang sesuai.