Iktiraf kebaikan, perbaiki kelemahan - Abd Rahman, Saodah (Utusan Melayu (M) Bhd, 2018)
UMAT Islam diajar supaya menghormati dan mengiktiraf kebaikan atau jasa yang dilakukan oleh para pemimpin terhadap rakyat walaupun mereka gagal memenuhi harapan rakyat di akhir pemerintahan mereka.