Wacana penulisan - Nazir, Faridah; Ibrahim, Hashimah; Mohd Salleh, Norhiza; Mohd Shukur, Zairinah (Sasbadi Sdn. Bhd., 2018)
Buku Wacana Penulisan atau Writing Discourse ini memfokuskan kepada wacana dalam penulisan, merangkumi tiga tajuk, iaitu pengenalan wacana, penulisan akademik, dan wacana dalam kritikan. Kursus ini bertujuan mengembangkan serta memperluas pengetahuan tentang wacana dalam pelbagai bahan penulisan. Selain itu, kursus ini membolehkan pelajar mengaplikasikan kemahiran menulis dan menghasilkan penulisan dalam pelbagai disiplin mengikut format tertentu. Buku ini mengandungi sembilan bab yang ditulis berdasarkan proforma mata pelajaran Wacana Penulisan, iaitu GWP1092 yang ditawarkan kepada pelajar Program Persediaan ljazah Sarjana Muda Perguruan (PPISMP) meliputi tajuk-tajuk yang berikut: Bab 1: Pengenalan kepada Wacana Bab 2: Keutuhan Wacana Bab 3: Penanda Wacana Bab 4: Kemahiran Membuat Rujukan Bab S: Penulisan Akademik Bab 6: Struktur dalam Penulisan Bab 7: Etika dalam Penulisan dan Plagiat Bab 8: Kemahiran Membuat Pelaporan Bab 9: Ulasan, Resensi dan Kritikan