Kesantunan masyarakat Malaysia - Nazir, Faridah; Shahidin, Ratna Laila; Shamsudin, Faiziah (Sasbadi Sdn. Bhd., 2015)
Buku Kesantunan Masyarakat Malaysia atau Politeness in Malaysian Society ini memfokus kepada konsep budi bahasa dan kepentingannya dalam masyarakat Malaysia, kesantunan bahasa berdasarkan pandangan tokoh, aspek kesantunan berbahasa, bentuk dan jenis kesantunan, strategi kesantunan verbal dan bukan verbal, serta isu-isu yang berkaitan dengan kesantunan berbahasa. Buku ini mengandungi 6 bab yang meliputi kesemua 6 topik yang terdapat dalam proforma mata pelajaran Kesantunan Masyarakat Malaysia, iaitu: i. Konsep Budi Bahasa dalam Masyarakat Malaysia ii. Kesantunan Berbahasa iii. Bentuk dan Jenis Kesantunan iv. Perantauan Berbahasa v. Strategi Kesantunan vi. Isu Kesantunan Masyarakat Malaysia