Gadis kecil bermata biru - Nazir, Faridah (Persatuan Pengkarya Guru Malaysia, 2016)
Merpati Pulang, melarik bait-bait puisi yang meruntun jiwa, menyentuh sukma dan membina minda. Bukan untaian kosong madah polos tempang makna. Setiap baris kata terpilih halus, dianyam suara hati dan jiwa yang memerhati suka duka kehidupan di balik kaca mata anak-anak kecil yang baru mahu mengerti tafsiran sebuah kemanusiaan. Terokai dan telusuri persoalan serta isu kemanusiaan kanak-kanak tempatan dan global, disulami beberapa persoalan penting lain yang pastinya mampu membuka mata serta mengumpan bicara minda. Milikilah naskhah antologi puisi ulung hasil tinta Pengkarya Guru Malaysia. Penuhi masa libur anda dengan bacaan santai yang mendidik jiwa dan mengalun rasa. Moga wadah ini dapat melentur dan membentuk masyarakat yang lebih cakna dan prihatin.