Fonetik dan fonologi Bahasa Melayu - Nazir, Faridah; Alias, Maridah (Sasbadi Sdn. Bhd., 2015)
Buku Fonetik dan Fonofogi Bahasa Mefayu memfokuskan kepada teori fonetik dan fonologi serta artikulasi dan artikulator. Buku ini turut menjelaskan huruf-huruf dan simbol fonetik; fonem, fonem segmental, fonem suprasegmental: sebutan dan penyukuan dalam bahasa Melayu. Buku ini amat sesuai dan relevan untuk guru pelatih IPG Program ljazah Sarjana Muda Perguruan (PISMP), Program Pensiswazahan Guru Sekolah Rendah (PGSR), Program Pensiswazahan Guru (PPG), guru-guru sekolah rendah, pegawai-pegawai Pejabat Pendidikan Daerah (PPD) dan negeri (JPN) serta semua warga pendidik. Selain itu, buku ini juga amat sesuai untuk pensyarah-pensyarah IPG yang mengajar Kursus PISMP major dan elektif bahasa.