Semantik dan peristilahan : Bahasa Melayu - Nazir, Faridah; Shamsudin, Faiziah (Sasbadi Sdn. Bhd., 2016)
Buku Semantik dan Peristilahan Bahasa Me/ayu atau Semantic and Terminology of Malay Language memfokuskan kepada konsep semantik, fitur makna, makna leksikal, makna ayat; perubahan semantik, teori pembuktian, ketaksaan dan kekaburan makna, makna peribahasa, peristilahan, sumber istilah, skema tatacara pembentukan istilah, aspek tatabahasa dan semantik peristilahan bahasa Melayu, istilah singkatan, lambang, dan ejaan serta mengaplikasikan teori semantik dan peristilahan dalam pengajaran dan pembelajaran Bahasa Malaysia.