Kelulusan projek pembangunan dan penilaian impak ekonomi - Khalid, Haniza (2018)
Sesi ini membincangkan jenis-jenis cadangan pemajuan yang memerlukan penilaian impak ekonomi: Penebusan pinggir laut Pembinaan infrastruktur utama Pembangunan perbandaran baru bagi penduduk melebihi 10,000 ATAU meliputi satu Kawasan yang melebihi 100 hektar Pemajuan pembinaan infrastruktur ATAU kemudahan utama Pemajuan di tanah tinggi dan lereng bukit Pusat Hiburan/Taman Tema/Kasino berskala besar Perlombongan Kawasan Perindustrian Utama Projek akuakultur/penternakan berskala besa Pusat Penapisan Minyak dan Gas Incinerator dan Tapak Pelupusan Sisa Pepejal