Restoran makanan segera: patutkah dibuka lebih banyak cawangan? - Mohd Abu Bakar, Wan Azdie (Majalah Sains, 2018)
Suatu ketika dulu restoran makanan segera hanya terdapat di bandar besar. Saya masih ingat sekitar tahun 80an ketika masih di sekolah rendah, antara perkara yang menggembirakan saya ialah apabila ayah membawa kami sekeluarga ke Ipoh, kerana di situ adanya Pizza Hut. Tidak lama kemudian cawangannya juga dibuka di Bandar Taiping. Begitu juga dengan beberapa jenama restoran makanan segera yang lain, satu demi satu mengembangkan rangkaian mereka.....